fredag 8 december 2017

Artifact weapons och hur vi blir av med dom!

I World of Warcraft Legion introducerades ett nytt system som heter Artifact Weapons. Det innebar att i början av expansionen så skulle man lägga vantarna på ett vapen som passar din klass och ditt spec. En del klasser t.e.x Paladin, Death Knight, Shaman och Mage fick vapen som har gjort kanska stort intryck i spelets historia. Retribution Paladiner fick The Ashbringer, Svärdet som besegrade the Lich King och slog Lich kings svärd Frostmourne i spillror. Frost Death Knights fick plocka upp spillrorna av Frostmourne och smida ihop det till två nya svärd, Shamaner fick den legendariska Orc hammare Doomhammer som Karaktären Trall burit sedan Warcraft 3 och Fire Mage fick det beryktade runsvärdet Felo'melorn som Kel'thas Sundtrider Blood Elf rasens framlidne regent.

Det finns totalt 36 artifact weapons en till varje spec. Under hela Legion Expansionen så har vi farmat så kallad Artifact power (AP) för att göra våra vapen starkare vilket har varit riktigt bra tycker jag eftersom det har gett en motivation till att ge sig ut i världen och göra quests för att få AP. 

 Vi har använt våra vapen till att besegra The Burning Legion, the big bad sedan Warcraft 3 och nu när dom har blivit besegrade och vi har The fallen Titan Sargeras Svärd nerstucket i våran planet och pumpar in Fel power för att döda En Titan World Soul som gömmer sig i kärnan på Azeroth. 
Blizzard sa rätt tidigt att Artifact Vapnen kommer inte att följa med till nästa expansion så nu måste vi ju bli av med dom på ett episkt sätt eller hur? 


                    VARNING SPOILER!!!!!!!!!

Om ni inte vill veta hur vi skiljs åt från våra vapen så ska du sluta läsa ovanför spoiler varningen vilket betyder att du redan har läst för långt och är på en rak kurs in i spoiler träsket. 

Eftersom Sargeras svärd sitter långt ner i Azeroths skorpa och pumpar in felpower till våran sovande Titan vilket kommer att döda henne eller göra henne till en fallen Titan och det kan vi ju inte tillåta.
Vi kommer att få ett quest av våran favorit mineral Magni Bronzebeard att vi måste hitta ett sätt att stoppa korruptionen av fel och att vi kan använda vårat vapen till att heala Azeroth. Det låter ju ganska logiskt att vi kan använda all kraft i våra vapen att Heala Azeroth...om det inte vore för den lilla detaljen att Shadow priest vapnet, alla Warlock vapnen och alla Death Knight vapnen används till att Suga ut själar och orsaka smärta, lidande och död, Hur skulle man anvävnda dom till att heala något. 

Även om man bortser från den lilla detaljen så tycker jag ändå att det är tråkigt att vapen som Ashbringer och Doomhammer kommer att försvinna från spelet för alltid. Det är ändå vapen som har format spelets historia.
Jag skulle gilla det om man hade gått den enkla vägen och bara överlåtit vapnen till någon i våra Class Order halls som vi byggde upp i Legion eller sätta vapnen på en pedestal i våran Orderhall som ett minne över våran seger mot The Burning Legion.
Skulle vapnen någonsin behöva användas igen så kan en av våra champions i våran Order hall ta upp vapnet och beskydda Azeroth.

Det var mina tankar kring hur vi blir av med våra artifact vapen i Legion. Håller ni med eller tycker ni att jag är  helt jävla dum i huvudet som ens kan tänka en sådan tanke, lämna gärna en kommentar om vilket.

Ha det så gött!

1 kommentar:

  1. Jag tycker det är riktigt tråkigt att behöva släppa våra Artifacts och som du säger så håller inte logiken för alla vapen att kunna heala planeten. Jag hade nog hoppats att de lades in ”dvala” som minnen över vårs framgångar

    SvaraRadera

Chassi!

Nu blir det en uppdatering. Jag beställde precis ett chassi. Det blev ett Cooler Master: MasterCase H500P. Jag har tittat på det här chassit...