lördag 18 november 2017

Battle for Azeroth




För två helger gick Blizzcon av stapeln och är man som jag då ett inbitet Wow fan så var det ett riktigt grymt blizzcon. J Allen Brack började invigningen med att prata om sin favorit glass som han förklarade var choklad och Cookies and cream. Jag var nog inte ensam (eller så var jag det) med att undra över vad detta har med Wow att göra. Det var inte förrän han sa ”But i understand that for some of you, your favorite flavor is vanilla” som det gick upp ett ljus över vad allt prat om glass var.
Efter avtäckningen med classic servar var gjord så visade dom även vad nästa expansion kommer att bli. Expansionen heter Battle for Azeroth och kommer att fokusera mycket på det mycket långdragna fraktions kriget mellan Horde och Alliance. Det spekulerades flitigt innan blizzcon om vad nästa expansion kommer att handla om och det var många även jag som trodde att det skulle bli en Old God expansion med N’zoth som ”The big bad”. Det kan det ju förvisso fortfarande bli vi vet ju inte så mycket än eller vart expansionen slutar. Efter Legion expansionen och hotet från the burning legion hängandes över oss som ett krav från kronofogden känns det ganska skönt att ha en expansion som handlar mer om konflikterna på Azeroth.
Battle for Azeroth tar oss till två nya kontinenter Kul Tiras för Alliance och Zandalar för horde. Varje Kontinent har tre zoner som man levlar upp i, när man når max level som ökar från 110 till 120 så får man tillgång till motståndare fraktionens 3 zoner där man låser upp World quests och Emissary missions.
Battle for Azeroth introducerar även Allied races som egentligen är en slags subrace till redan existerande raser, allt som allt så kommer det sex nya raser tre till varje fraktion. Alliance får Void Elfs, Lightforged Draenei och Dark Iron Dwarves. Horde får Highmountain Tauren, Nightborne Elf och Zandalari trolls.
De nya raserna kommer inte att vara spelbara direkt utan att du får ett quest där du låser upp dom. Tanken med detta är att man ska få en bild av varför just dom raserna väljer att gå med deras respektive fraktion.
Battle for Azeroth introducerar även ett nytt spelläge ”Warfronts” som går ut på att man är i en raid på 20 personer. Man börjar med att bygga en bas och samla resurser som trä och järn och sedan lämna in dom till den byggnaden man vill bygga. Det här systemet känns igen från Blizzards tidigare RTS spel som Warcraft 3 och starcraft och det är även tanken. När man har sin bas ska man bygga en arme för att sedan anfalla fiende basen som har en commander. Beroende på vilken Commander det är så har fiende basen olika uppgraderingar och fördelar. För att vinna en warfront så måste man bygga ett bra försvar och en bra offensiv.
Blizzard annonserade även att spelets äldre zoner skulle få samma scaling som Broken isles har, Du kan alltså välja zon som du vill questa i oberoende på vilken level du är start zonerna kommer att vara 1-10, Övriga Kalimdor och Eastern Kingdoms zoner kommer att vara 10-60. När du når level 60 så kommer du att kunna välja att levla till 80 i antingen Outland eller Northrend. Det samma gäller även mellan 80-90 då kan du välja att questa i cataclysm zoner eller Pandaria zoner. Du kommer alltså aldrig att levla förbi en zon innan du har questat klart i den.
World of Warcraft har alltid delat in sina servrar i PVE (Player vs Environment). PVP (Player vs Player) och RP (Rollplaying). PvE och PvP servrar kommer att försvinna och bli samma typ av server. Gillar man exempelvis PvP så kan man när man befinner sig i en av huvudstäderna välja att aktivera PvP, när du lämnar huvudstaden så fasas du in i en server som tillåter den typen av spel och kan spela med likasinnade och möta fiende spelare som brutalt vill mörda dig och allt du står för. Du kanske inte alls känner för att bli total styckad av motståndare så då kan du välja att aktivera pve så när du lämnar huvudstaden så fasas du in i en värld där ingen fiende spelare kan döda dig. Detta och level scaling kommer att komma tidigare än expansionen nämligen med Patch 7.3.5 och det kommer även att lanseras en ny Battleground Seething Shore som kommer att utspelas i Silithus.
Detta har gjorts i syfte för att balansera servrarna, med det tidigare systemet så har vissa servrar haft en väldigt hög Horde befolkning och vise versa. Detta har orsakat väldigt dålig balans i World PvP och det är det man vill lösa med detta.
Jag kan inte beskriva hur hypad jag är inför den här expansionen, den påminner en hel del om en av mina favorit expansioner Mists of Pandaria. Jag gillar att man tar steget tillbaka från en Big bad som vill döda oss alla och fokuserar på kriget mellan fraktionerna. Jag vet att en del är rätt trötta på konflikten mellan Horde och Alliance men jag tycker att det är det som gör Warcraft till Warcraft.

Om det är nåt jag har utelämnat som ni vill att jag ska ta upp så är det bara att lämna en kommentar:)
Ha det gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Chassi!

Nu blir det en uppdatering. Jag beställde precis ett chassi. Det blev ett Cooler Master: MasterCase H500P. Jag har tittat på det här chassit...